Keresés

 

Bejelentkező űrlap

A földi szolgáltatások (úgynevezett handling szolgáltatások) összetett munkafolyamatokból állnak és arra szolgálnak, hogy a repülőgépek, az utasok és a szállítmányok repülés előtti és utáni igényeit elégítse ki.

A légitársaságok Kangaroojob Kft. által kínált úgynevezett földi szolgáltatásai között a következő kategóriákat találhatjuk meg:

 • Utaskiszolgálás
  Ez a tevékenység az útiokmányok ellenőrzéséből, az utasok és poggyászaik felvételéből (check in), hangszórón keresztüli vagy általános repülési információk nyújtásáról, a gépre be- és kiszállás megszervezéséből valamint a poggyászkereső szolgálatból áll. Ezen kívül, de még mindig ennél a témánál maradva a Kangaroojob Kft.-nek külön felkészültsége van a testi fogyatékos, a kísérő nélkül utazó kiskorúak és más egyéb segítséget igénylő utaskategóriának nyújtandó asszisztencia terén.
 • Poggyászkezelés
  Ez a tevékenység magában foglalja a poggyászok kezelését az indulástól az érkezésig, beleértve azok szétválasztási zónába szállítását és az ottani osztályozásukat, a megfelelő géphez tartó targoncára rakodásukat és azzal az adott repülőgépig történő szállításukat (induló poggyászok).
  Az érkező poggyászok esetében azok a repülőgéptől az adott repülőtér poggyászfelvevő részlegéig történő teljes mozgatási folyamatról beszélünk.
 • Cargo és postai küldemények kezelése
  A szolgáltatás magában foglalja az áruk fizikailag történő szállítását. Ez a tevékenység az induló áru felkészítésével kezdődik beleértve a szükséges dokumentációt előkészítését, és az áru érkezéskor annak a címzetthez történő kiszállításával végződik. 
 • Kifutópálya szolgáltatás
  Ebbe tevékenységbe tartozik a a repülőgép általános manőverezési valamint a parkolási manőver segítségnyújtása, a légi jármű vontatási szolgáltatása, kommunikáció megteremtése a repülőgép földi szolgáltató cég között, a személyzet és az utasok szállítása a repülőgéptől a terminálra és fordítva, a poggyászok, az áruk és a postai küldemények mozgatása a repülőgéptől a különböző rakodóterekre és ugyanez fordítva is.
 • Tisztítási és egyéb légikikötői szolgáltatások
  Ez a tevékenység magában foglalja a repülőgépek takarítását és azok rendbetételét, az ivóvízellátást, a villamosenergia-ellátást és szükség esetén fagyásgátlóval vagy jégolvasztóval történő kezelést valamint a hóeltakarítást is.